Перші страви – важлива частина української кухні. Так, всі ми знаємо та любимо наваристий капусняк із свининою та пшоном, ароматний бограч чи освіжаючий холодник. І, звісно ж, не треба забувати і про юшки.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти на 4-літрову каструлю:
- сушені лісові гриби - 50 г (2 жмені)
- квасоля червона - 200 г
- картопля - 600 г
- ріпчаста цибуля - 150 г
- морква - 100 г
- часник - 5 зубчиків
- соняшникова рафінована олія - 60 мл
- томатна паста - 1 ст. л. (з гіркою)
- борошно пшеничне - 1 ст. л. (з гіркою)
- хмелі-сунелі - 1/2 ст. л.
- лавровий лист - 1-2 шт.
- зелена цибуля
- сіль - 1 ст. л. або за смаком
- чорний мелений перець - 1/2 ч. л. або за смаком
Увага! Для юшки можна також сміливо використовувати мікс сушених грибів, або навіть поєднати сушені гриби із сирими. Наприклад, можна використати шампіньйони чи гливи, а для того неповторного аромату додати трохи сушених грибів. Пам’ятайте, що перш ніж робити відвар з сушених грибів, їх треба замочити та ретельно очистити від піску, який міг залишитися.
Квасолю також необхідно замочити у холодній воді на 2-3 год або на ніч.
Гриби промити. Залити чистою водою. Гриби варити 1 год. Квасолю промити. Залити чистою водою. Квасолю варити до готовності.
Додати борошно. Смажити 2 хв.
Додати томатну пасту. Смажити 2 хв.
Додати варені гриби з відваром.
Додати варену квасолю з відваром.
Додати хмелі-сунелі і лавровий лист. Варити 5 хв.
Читайте також:
Буде багатий урожай: коли треба садити моркву та буряк під зиму
Без яєць та кефіру: як приготувати пухкі оладки, щоб порадувати родину
Печію як рукою зніме: названі незвичайні властивості фініків