Існує дуже багато різних рецептів намазок на хліб, які відмінно підійдуть як для легкого перекушування, доповнення до основної страви, так для святкового столу. Один із цікавих варіантів – це намазка з буряка. Ще б пак, основний інгредієнт страви – буряк – завжди знайдеться в кожному будинку, додаткові інгредієнти також прості та доступні. А намазка виходить дуже смачною та пікантною, з ніжною кремовою текстурою. Така бурякова намазка чудово поєднується як з пшеничним, так і з житнім хлібом.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяФудблогер Оксана Білінская з ніком oxana_bil на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом намазки з буряка. Варто зазначити, що жінка завжди пропонує страви, які ніколи не нашкодять жіночій фігурі, тому цю намазку можна сміливо їсти і тим, хто дотримується принципів правильного харчування.
Продукти:
- 1 середній буряк (відварений або запечений);
- 1 варене яйце;
- 50 гр фети;
- пучок петрушки;
- 2-3 зубчики часнику.
Буряки потрібно відварити в мундирі, щоб в ній максимально збереглися колір, смак і вітаміни, або запекти її в духовці (другий спосіб корисніше). Охолоджуємо та знімаємо шкірку.
Часник краще взяти для цього рецепта літній (ярий), так як у нього маленькі зубчики, він більш ароматний і менш гіркий, ніж зимовий. Зубчики часнику потрібно очистити від плівок.
Усі перебиваємо блендером до однорідної маси.
Даємо намазці постояти трохи в холодильнику, достатньо 30 хвилин, щоб суміш добре просочилася.
Подаємо до столу зі свіжоспеченим хлібом, пшеничним або житнім.
За бажанням та смаком "Фету" можна замінити твердим або плавленим сиром або сиром, у кожному випадку вийде вже інший новий смак.
Також смаку намазки можна надати горіхову нотку, додавши жменьку подрібнених на кавомолці кедрових або волоських горіхів.
Читайте також:
Буде багатий урожай: коли треба садити моркву та буряк під зиму
Без яєць та кефіру: як приготувати пухкі оладки, щоб порадувати родину
Печію як рукою зніме: названі незвичайні властивості фініків