З капусти можна приготувати безліч страв, у тому числі і відбивні.

Продукти:

  • капуста (не щільна);
  • яйце куряче 2 шт;
  • борошно пшеничне 200 г;
  • сіль за смаком;
  • білий мелений перець за смаком;
  • олія рослинна для смаження.

У велику каструлю наливаємо воду, солимо і доводимо до закипання, опускаємо капусту, закриваємо кришкою і варимо 8 хвилин.

Виймаємо, розрізаємо навпіл і даємо стекти воді. Охолоджуємо.

По качан розрізаємо на окремі ланки.

Відрізаємо качан, залишаючи тоненьку смужку, на якій кріпиться листя. Відбиваємо як відбивну, особливо у місцях потовщень.

Відбиті шматочки солимо, перчимо.

Щоб відбивні з капусти в домашніх умовах були в апетитній скоринці, потрібно приготувати кляр. Для цього в невеликій мисці збиваємо яйце з молоком - сіль і перець додаємо до смаку. За бажання можна всипати дрібку сушеної зелені або спецій.

Сегменти капусти обмокуємо в борошно з двох боків, а потім у кляр.

До речі, за бажання можна використовувати не борошно, а панірувальні сухарі зі спеціями.

Обсмажуємо на розігрітій сковороді в олії до появи скоринки. Потім викладаємо відбивні на паперовий рушник, щоб промокнути зайву олію, і можна подавати до столу.

Такі відбивні смачні і гарячі, і холодні.

Увага! Якщо листя капусти неслухняно розвалюватиметься, то оброблені в клярі і посипані сухарями або борошном скибочки капусти можна відразу викласти на деко і запекти.

У такій варіації підготовлені капустяні скибки викладаємо на лист, поливаємо вершками, посипати сухарями і ставимо в гарячу духовку. Запікати потрібно протягом 15-20 хвилин у режимі гриль.

Читайте також:

Фахівці розповіли про користь та шкоду квашеної капусти для чоловіків та жінок

Як заготувати квашену капусту за справжнім українським рецептом.

Економний варіант: як приготувати котлети із звичайної капусти. Рецепт