У мережі оприлюднили комбінований рецепт макаронної запіканки з грибами та ковбасою.

Інгредієнти:

200 г макаронів (спіральками).

300 г ковбаси.

200 г печериць.

120 г цибулі.

130 м твердого сиру.

2 яйця.

250 мл молока.

15 мл олії.

Сіль за смаком.

1/3 ч. л. мелений чорний перець.

1/3 чайної ложки меленого імбиру.

1/3 чайної ложки меленого коріандру.

1/3 чайної ложки сушених італійських трав.

Інструкції:

Спочатку розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія.

Доведіть каструлю з водою до кипіння, додайте 1 чайну ложку солі і варіть макарони до готовності згідно з інструкцією на упаковці. Відкинути готові макарони в друшляк і відкласти убік.

Ситна запіканка
Ситна запіканка

Тим часом печериці миємо, обсушуємо і нарізаємо тонкими скибочками. Нагрійте олію в сковороді на середньому вогні і обсмажте гриби протягом 5 хвилин, поки вони не почнуть підрум'янюватися. Додайте в сковороду нарізану цибулю та готуйте ще 3 хвилини.

Очистіть ковбаски (за потреби) і наріжте їх. Додайте їх у сковороду з грибами та цибулею і готуйте 2–3 хвилини, доки вони не підрум'яняться.

У мисці збийте яйця і змішайте з молоком. Приправте 1/4 чайної ложки солі та збийте до однорідної маси.

Відварені макарони викладіть у форму для запікання (20х30 см) і приправте меленим чорним перцем, меленим імбиром, меленим коріандром та сушеними італійськими травами.

Вилийте яєчно-молочну суміш на макарони та перемішайте, щоб вона рівномірно змішалася. Розрівняйте верхню частину суміші.

Випікати в розігрітій духовці близько 20 хвилин|мінути|, поки начинка не застигне.

Твердий сир натріть на тертці. Дістаньте запіканку з духовки і зверху посипте тертим сиром.

Поверніть запіканку в духовку і запікайте ще 5-7 хвилин, поки сир не розплавиться і не почне пухиритися.

Ось і все, перед подачею дістаньте з духовки і дайте трохи охолонути страві.

Читайте також:

Таку весняну закуску до м'яса розмітають відразу: рецепт ароматної маринованої черемші

Його називають "Французький поцілунок": рецепт апетитного салату, який з'їдається за раз

Такої смакоти ви ще не куштували: рецепт закуски зі смаженої черемші в томатному соусі