Раніше мармелад готували виключно з айви та яблук - тільки в цих фруктах міститься пектин, що сприяє загущуванню фруктової маси. Тепер же, з появою желатину та агар-агару, кількість рецептів значно розширилася і мармелад може бути вишневим, гарбузовим, лимонним, сливовим.

До речі, як виявилося, приготування мармеладу в домашніх умовах зовсім не складна процедура. А результат її порадує не лише малюка, а й усіх членів родини.

Складові:

  • 250 гр. компоту, соку, морсу, лимонаду - на вибір;
  • 80 г цукру;
  • 30 гр. порошкового желатину (якщо додати менше желатину, то мармеладки будуть м'якшими).

У каструлю вливаємо сік, додаємо цукор і желатин, добре перемішуємо і залишаємо до набухання (хвилин 20).

Ставимо сотейник на вогонь та гріємо помішуючи до повного розчинення цукру та желатину. УВАГА - не доводити до кипіння!

Заливаємо в силіконові форми, наприклад, ведмедика. До речі, зручно цю процедуру робити звичайним шприцем 20 ml з аптеки.

Ставимо в холодильник до застигання. Через 10-15 хв. ставимо в морозильну камеру ще на 10 хв.

Зберігати домашній мармелад потрібно у холодильнику, у контейнері під кришкою.

Важливі поради:

  1. якщо ви хочете зробити прозорий мармелад, вибираєте прозору рідину (освітлений сік, черешневий або яблучний компот);
  2. замість соку можна використовувати пюре - з ним смак буде більш насиченим, проте мармеладки не будуть прозорими;
  3. якщо хочете пофарбувати мармелад у різні кольори - додайте трошки барвника (буквально на кінчику зубочистки);
  4. якщо хочете яскравий насичений смак мармеладок – вибирайте рідини із яскравим смаком;
  5. не шкодуйте цукру, в рідкому стані суміш може здатися занадто солодкою, але після застигання цього не відчуватиметься;
  6. у холодильнику мармеладки щільніші, при кімнатній температурі стають м'якшими.

Читайте також:

Це божественно: соковита закуска з фаршу, сиру та лаваша. Рецепт ласощів

Дуже швидка закуска з тонкого лаваша з сиром та сиром. Рецепт

Додаємо сир та ковбаску: незвичайний рецепт "дачних голубців"