Говорять, що смак каші, приготовленої на свіжому повітрі, запам'ятовується назавжди. Представляємо рецепт каші, яка популярна на Чернігівщині. Вона називається "Гартаначка". Незвичайну назву ця страва отримала завдяки тому, що її готували всією родиною чи дружньою компанією. Друга назва страви – козацький куліш.

Кухарі вважають, що готувати гортаночку потрібно обов'язково на природі – на польовому вогнищі та у величезному казанку.

Складові:

  • М'ясо – 400 г
  • Сало – 100 г (за смаком)
  • Вода – 3 л
  • Картопля - 2 кг
  • Просо - 200 г
  • Цибуля – 3 шт
  • Яйця – 4 шт
  • Соняшникова олія – 30 мл
  • Зелень, спеції, сіль – до смаку

Спосіб приготування:

У казанок чи сотейник налити воду. Дрібними шматочками наріжте м'ясо і киньте його в каструлю, коли вода закипить. Не доводьте до кипіння, додайте почищену та нарізану картоплю.

Через 20 хвилин додайте в казанок пшоно, сіль та спеції.

Цибулю почистіть та обсмажте до золотистого кольору, дрібно наріжте зелень. Якщо ви для рецепту взяли сало, його можна обсмажити із цибулею.

Яйця потрібно додавати в гарячу страву і добре перемішати.

Коли у казанку всі інгредієнти зваряться, воду потрібно злити в окрему каструлю і розім'яти картоплю товкучкою.

Додайте цибулю, зелень та яйця.

Подавати гортаночку потрібно разом із бульйоном.

Читайте також:

Страва на кожен день: як приготувати морквяний суп-пюре. Рецепт

Так робили козаки: як приготувати справжній український хрін у домашніх умовах. Рецепт

Захочеться добавки: рецепт найніжнішого гарбузового супу з вершками