Ні для кого не секрет, що для України для чіткого ведення атак на військовому фронті важливу роль відіграє система супутникового зв’язку Starlink від компанії американського мільярдера Ілона Маска SpaceX. Крім того, у серпні на зібрані українцями гроші в межах акції "Народний байрактар" – 600 млн грн – був куплений доступ до інформації з угруповання супутників фінської компанії ICEYE більш ніж на рік. Здається, росіяни націлились не тільки на знищення енергетичного сектору України, а й уже погрожують запускати ракети і в космос.

Так, як повідомляє кремлівська пропаганда, офіційний представник МЗС Росії Костянтин Воронцов на засіданні першого комітету Генасамблеї ООН заявив, що комерційні супутники США та їхніх союзників можуть стати законними цілями для удару у відповідь з боку РФ, якщо їх використовують для допомоги у війні в Україні.


"Особливо хотіли б акцентувати надзвичайно небезпечну тенденцію, яка чітко проявилася в ході подій в Україні. Йдеться про залучення США та їх союзниками компонентів громадянської інфраструктури у космосі, зокрема комерційної, у збройних конфліктах. Квазігромадянська інфраструктура може виявитися законною метою для удару у відповідь", – сказав він під час виступу на засіданні Першого комітету Генасамблеї.

США раптово перекидають до Європи сучасні атомні бомби. Що це означає

Як увімкнути електричні прилади після відключення світла, щоб вони не згоріли

У США показали, як виглядає безпілотний будинок на колесах для мандрівок. Фото