У зв'язку з тим, що на території України є серйозні проблеми з електрикою, українцям дали кілька корисних порад. Так як віялові відключення зараз відбуваються буквально щодня, було прийнято рішення дати кілька корисних порад, щоб ваша електроніка не «полетіла» при раптовому включенні електропостачання.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «finance»

У зв'язку з масованим терористичним ракетним обстрілом з боку Росії, в Україні з'явилися серйозні проблеми з електропостачанням. У НЕК Укренерго ухвалили рішення на постійній основі відключати світло у Києві та Київській області.

Через те, що після включення світла всі починають миттєво все підрубувати, відбувається друге аварійне вимкнення.

Щоб уникнути неприємних наслідків, ДТЕК Київські електромережі попросили українців дотримуватись простих правил.

У першу чергу при включенні світла рекомендується не включати все і відразу. Також важливо використовувати енергоємні прилади у нічний час доби – з 00.00 до 06.00 ранку.

Окрім цього, було спеціальне звернення до бізнесменів. Їх просять відмовитися від зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів тощо.

Також варто нагадати, що мешканців України, особливо тих, хто проживає у Києві та області, попросили максимально економити споживання електроенергії. Дуже важливо мінімально використовувати електрику з 17:00 до 22:00.

Що можна зробити, щоб у будинку не відключали електрику: українцям дали поради

Має бути в кожному будинку: що потрібно купити на випадок відключення електрики