Війна в Україні загострила всі світові конфлікти, коли звичні макрополітичні процеси втратили здатність ефективно впливати на світоустрій та геополітику Землі.

На тлі ядерного шантажу, який останні кілька місяців проводить Кремль, у мережі спливла інформація, що США планують оперативно перекинути в Європу тактичні бомби B61-12. Докладніше про це повідомляє сайт Телеграф.

Відомо, що B61 – термоядерна бомба, яка є основною ядерною зброєю стратегічних ядерних сил США.

Повідомляється, що ці боєголовки будуть доставлені на бази НАТО вже в грудні, хоча раніше звучали терміни не раніше 2023 року.

Військові аналітики пов'язують ці кроки з наростанням ядерної ситуації у світі. Уточнено, що бомби перекинуть до Німеччини, де вони раніше вже розташовувалися якийсь час. У той же час, це спонукає польську владу розмістити ядерну зброю і в себе як стримуючий механізм для Росії та Білорусі.

Паралельно з цим експерти впевнені, що нічого особливо примітного в перекиданні ядерної зброї НАТО немає. Періодично така зброя змінює дислокацію. Єдине, що привертає увагу, те, що заміна бомб відбудеться на більш сучасну модифікацію.

Проте офіційних повідомлень від американської влади з цього приводу ще не надходило. Можливо, інтрига триматиметься до останнього.

Читайте також: