Маслюк зустрічається в кошику кожного грибника. Він володіє відмінним смаком і ароматом, а також підходить для приготування різноманітних рецептів.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяМаслюки зустрічаються в помірній і північній кліматичній зоні повсюдно - адже це традиційний лісовий вид, що відноситься до їстівних форм. Однак більшість всіляких рецептів все-таки рекомендують очищати гриби від зовнішніх покривів. І основна причина такого підходу це те, що неочищені гриби можуть гірчити, особливо великі екземпляри.
На youtube-каналі Станіслава Трактовенко розповідається про приготування маслюків без виснажливого чищення. Експерт вважає, що маслюки не потрібно чистити від плівки, а краще просто промити поверхню і прибрати сміття.
Увага! Щоб краще зняти з поверхні прилипли дрібні частинки, можна замочувати маслюки перед чищенням на 5 хвилин, але не більше.
Тривале знаходження в воді ускладнює чистку:
- поверхня стане більш слизькою;
- захисний шар не буде відділятися від капелюшки;
- пружність збережеться тільки в плодової ніжці.
В ідеалі очищають маслюк сухим, за допомогою зубної щітки. Потім на кілька хвилин опускають в воду, щоб осів пісок і залишки бруду.
Досвідчений грибник Станіслав Трактовенко показав процес маринування грибів.
Для маринаду він використовував:
- 2 ст. л. солі;
- 1 ст. л. цукру;
- духмяний перець;
- чорний перець;
- гвоздику;
- лаврове листя.
Читайте також:
Страва справжнього бандерівця: як приготувати "Кабак-Бабак". Рецепт
Старовинний український рецепт: готуємо кукурудзяну кашу з грибною підсмажкою
Осінні ласощі: як приготувати паштет зі свіжих опеньків. Рецепт