Маслюк зустрічається в кошику кожного грибника. Він володіє відмінним смаком і ароматом, а також підходить для приготування різноманітних рецептів.

Маслюки зустрічаються в помірній і північній кліматичній зоні повсюдно - адже це традиційний лісовий вид, що відноситься до їстівних форм. Однак більшість всіляких рецептів все-таки рекомендують очищати гриби від зовнішніх покривів. І основна причина такого підходу це те, що неочищені гриби можуть гірчити, особливо великі екземпляри.

На youtube-каналі Станіслава Трактовенко розповідається про приготування маслюків без виснажливого чищення. Експерт вважає, що маслюки не потрібно чистити від плівки, а краще просто промити поверхню і прибрати сміття.

Увага! Щоб краще зняти з поверхні прилипли дрібні частинки, можна замочувати маслюки перед чищенням на 5 хвилин, але не більше.

Тривале знаходження в воді ускладнює чистку:

  • поверхня стане більш слизькою;
  • захисний шар не буде відділятися від капелюшки;
  • пружність збережеться тільки в плодової ніжці.

В ідеалі очищають маслюк сухим, за допомогою зубної щітки. Потім на кілька хвилин опускають в воду, щоб осів пісок і залишки бруду.

Досвідчений грибник Станіслав Трактовенко показав процес маринування грибів.

Для маринаду він використовував:

  • 2 ст. л. солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • духмяний перець;
  • чорний перець;
  • гвоздику;
  • лаврове листя.

Читайте також:

Страва справжнього бандерівця: як приготувати "Кабак-Бабак". Рецепт

Старовинний український рецепт: готуємо кукурудзяну кашу з грибною підсмажкою

Осінні ласощі: як приготувати паштет зі свіжих опеньків. Рецепт