Оладки, спечені за цим простим рецептом, ідеально підійдуть для пісного столу, оскільки приготовлене дріжджове тісто не містить молока та яєць, а замішане просто на воді.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТим не менш, оладки виходять досить пишними та смачними.
Продукти:
- 350 мл теплої води;
- 25 гр дріжджів (пресованих);
- дрібка солі;
- 1 столова ложка цукру (якщо хочете солодші, то можна ще при замішуванні тіста додати 1-2 ст. ложки);
- 300 гр муки.
Воду потрібно трохи підігріти будь-яким зручним способом до температури 35-38 градусів. Це можна зробити в каструльці на плиті при мінімальному нагріванні або в мікрохвильовій печі на максимальній потужності приблизно за 30-40 секунд - головне, не дуже розігрівати воду, так як вона повинна бути теплою, а не гарячою, щоб дріжджі не загинули.
У воду додаємо цукор, дріжджі, сіль і все перемішуємо до повного розчинення.
Поступово підмішуючи муку|борошно|, замішуємо не дуже круте тісто.
Увага! Борошно потрібно заздалегідь просити через дрібне сито у глибоку миску. Так борошно насититься киснем, і тісто для оладок вийде повітрянішим і без грудочок.
Далі накриваємо миску з тестом для оладок харчовою плівкою та залишаємо в теплому місці без протягів на 1 годину. За цей час тісто розстоиться, дріжджі запрацюють - і оладки вийдуть повітряними та м'якими.
У сковороді на середньому вогні розігріваємо приблизно 2-3 ст. ложки олії. Не перемішуючи, викладаємо тісто в сковороду приблизно 1-2 ст. ложки, формуючи невеликі оладки. Смажимо оладки на середньому вогні з кожного боку приблизно по 2-3 хвилини.
За бажанням готові оладки можна ненадовго викласти на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб увібрала зайву олію.
Готові оладки найкраще подавати у гарячому вигляді зі сметаною чи варенням.
Читайте також:
Може відмовити серце: названі крупи, від яких краще відмовитись
Названо рецепт простого напою, що очищає печінку від токсинів
Так робили козаки: як приготувати справжній український хрін у домашніх умовах. Рецепт