Страви з кабачків можна готувати цілий рік, вони ніколи не набридають. Вони завжди доступні, оскільки ростуть буквально на кожній ділянці і з урожайністю ніколи не підводять.

До того ж кабачок – овоч універсальний і дуже дружній, адже він добре уживається в одному блюді з грибами, баклажанами, картоплею, м’ясним фаршем і куркою.

Продукти:

  • кабачок;
  • помідор;
  • твердий сир;
  • майонез;
  • перчик

Всі овочі промити і просушити.

Кабачок нарізаємо кружечками не товще 1 см.

Складаємо кружечки кабачка в миску, поливаємо олією, солимо, додаємо приправи і залишаємо на столі приблизно на 20 хвилин, щоб овочі замариновались.

Увага! Зазвичай до кабачка додають фенхель, насіння кропу, кмин, коріандр. Цікавий смак додає і зелень: базилік, орегано, естрагон, зелена цибуля, петрушка. Однак любителям класики можна обмежитись перцем та сіллю.

Викладаємо кабачки на деко.

2 столові ложки майонезу змішуємо з подрібненим кропом і потертим часником. Цю масу викладаємо на кожен шматочок кабачка.

Помідори також наріжемо кружечками.

На кожен кабачок кладемо кружечок помідора. Краще підібрати так, щоб діаметр помідора збігався з розміром кабачка, тоді блюдо буде естетичніше і красивіше.

На великій тертці потрібно натерти твердий сир - викладаємо його на кожен шматочок помідора.

Розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте кабачки в духовці близько 10-15 хвилин.

Читайте також:

Осінні ласощі: як приготувати паштет зі свіжих опеньків. Рецепт

Старовинний український рецепт: готуємо кукурудзяну кашу з грибною підсмажкою

Як зробити смачні та соковиті відбивні з грибів. Рецепт