Банош – ароматна і ніжна кукурудзяна каша родом із Західної України. У класичному варіанті її варять на молоці та подають із бринзою. А от Євген Клопотенко вирішив трохи змінити рецепт і додав у банош гливи і мариновану цибулю.

За його словами, вийшло просто неймовірно смачно! Закликаю і вас приготувати цю чудову страву української кухні.

ІНГРЕДІЄНТИ для приготування Баноша з Грибами: 150 г кукурудзяної крупи 450 мл молока 100-150 г глив 100 мл оцту яблучного (або винного) ½-1 цибуля 200 мл води 20 г вершкового масла 1 ст. л. рослинної олії 1 ст. л. сметани 50 г сиру твердого за смаком сіль та перець

Важливо! Банош – страва, яка подається гарячою та не терпить повторного розігрівання, тому треба розраховувати порції на один прийом їжі.

Замаринуйте цибулю. Поріжте її тонкими півкільцями та перекладіть у мисочку. Влийте в неї 100 мл яблучного оцту, 200 мл холодної води та додайте дрібку солі. Залиште маринуватися цибулю на 30 хвилин.

100-150 г глив миємо та нарізаємо середньою соломкою. Можна вибрати маленькі гриби, тоді нарізати їх не потрібно. 

Розігріваємо пательню з 20 г вершкового масла 82,5% та 1 ст. л. соняшникової олії та обсмажуємо гливи приблизно 3-4 хвилини. 

Готуємо кукурудзяну крупу: беремо 150 г крупи, висипаємо в сотейник і заливаємо 450 мл молока 2,5%. Додаємо сіль до смаку.

Варимо кашу до готовності на середньому вогні, постійно помішуючи. Час приготування залежить від ступеня помелу крупи - ця інформація вказана на пакуванні. 

У готову кашу додаємо 1 ст. л. сметани 15%.

Читайте також:

Українців попередили: отруїтися можна навіть їстівними грибами. Що потрібно знати

Ідеальний маринад для білих грибів: секрет, яким користувалися наші бабусі

Як зробити смачні та соковиті відбивні з грибів. Рецепт