Продукти:

  • 2,5 кг опеньок;
  • 0,5 кг моркви;
  • 0,5 кг цибулі;
  • 0,5 л олії;
  • сіль та перець за смаком

Після збору в лісі опеньки слід добре промити, очистити від сміття і трави. Якщо немає сумнівів в якості зібраного продукту, то можна приступати до варіння.

Для термічної обробки грибів краще вибрати велику емальовану каструлю. Наливаємо в підготовлену ємність воду, додаємо сіль з розрахунку 1 ст. ложку на два літри рідини. Коли вода закипить - закидаємо в неї опеньки. Гриби варити після повторного закипання води впродовж 25 – 30 хвилин на середньому вогні. В процесі варіння треба періодично прибирати піну.

Важливо! Готові опеньки осядуть на дно каструлі.

На розігріту сковорідку вливаємо трохи рослинного масла, а потім обсмажуємо цибулю до прозорості., туди ж додається морква.

Читайте також:

Українців попередили: отруїтися можна навіть їстівними грибами. Що потрібно знати

Ідеальний маринад для білих грибів: секрет, яким користувалися наші бабусі

Як зробити смачні та соковиті відбивні з грибів. Рецепт