Грибні супи – особливий вид мистецтва, який підкоряється далеко не кожній господині. Однак в рамках експедиції “52 стилі життя в Карпатах: відродження традиційних культур праці”, який організувували в рамках великого міжнародного проєкту 52 Carpathian Lifestyle Experiences було знайдено унікальний рецепт грибної юшки, яку готують в Карпатах.

Складники для грибної юшки:

  • білі гриби - 300-500 свіжих / або 60-70 грамів сушених білих грибів (можна взяти і ароматну суміш різних грибів, але найкраще звісно білі гриби);
  • сметана (можна сепараторну, якщо дуже кисла, можна робавити молоком!) - 1 л;
  • вода для юшки 2-3 л;
  • цибуля - 1 шт;
  • сіль - за смаком;
  • чебрець за бажанням

ПІДБИВКА та ж сметана (+ 100-150 мл для підбивки) борошно -2-3 ст. л.

ЗАКРИШКА цибулька-трибулька чи кріп чи за бажанням інша зелень.

Перед термічним обробленням гриби необхідно почистити. Для цього ніжка та капелюшок попередньо очищаються від великих частинок сміття: залишків лісового ґрунту, налиплих листочків та хвої.

Далі гриби замочуємо у холодній воді на години дві - замочування допомагає природним шляхом видалити частинки дрібного сміття з важкодоступних місць.

Підготовлений продукт заливаємо водою так, щоб вона повністю накрила м'якоть. Каструлю ставимо на вогонь та доводимо рідину до кипіння. На поверхні буде утворюватись піна: її потрібно обов'язково зняти шумівкою і продовжити варіння до готовності.

Залишити настоюватися під кришкою на годину мінімум (чим довше юшка стоїть, тим смачніша), після чого бульйон і гриби розділяємо.

В казан наливаємо домашню сметану і як закипить, то додаємо дрібно покришену цибулину. Ця суміш має покипіти 3-4 хвилини.

Після цього в казан додаємо гриби, тушкуємо їх в сметані 10 хв і вливаємо бульйон грибний.

При подачі посипати зеленню.

Читайте також:

Українців попередили: отруїтися можна навіть їстівними грибами. Що потрібно знати

Ідеальний маринад для білих грибів: секрет, яким користувалися наші бабусі

Як зробити смачні та соковиті відбивні з грибів. Рецепт