Складові:

  • капуста – 1 штука (качан);
  • морква – 1 штука;
  • цибуля - 3-4 штуки;
  • болгарський перець – 2 штуки;
  • цукор;
  • сіль;
  • рослинна олія.

Увага! Дуже важливо вибрати хорошу капусту, свіжу і красиву. Краще використовувати качан середнього розміру, краще не брати переростки, бо вони часто бувають несмачними.

Нарізаємо цибулю півкільцями, викладаємо її в розігріту на сковороді рафіновану олію і обсмажуємо на помірному вогні до м'якості. Однак він не повинен почати золотитися.

Тонко шаткуємо моркву, додаємо її в сковороду до цибулі, продовжуємо гасити на помірному вогні хвилини 3.

На замітку: зажарка з цибулі і моркви завжди виходить ароматною, якщо в неї відразу додати трохи солі і чорного перцю.

Капусту також потрібно тонко нарізати. Далі її перекладаємо в сковороду та перемішуємо з іншими овочами.

Якщо капуста пустить соки, буде дуже добре. Якщо ж ні, тоді можна додати трохи теплої води та продовжуйте гасити. Сковорідку обов'язково накрити кришкою, щоб капуста змогла пропаритися.

Через 20-25 хвилин капуста значно зменшиться в об'ємі та стане красивого золотистого кольору.

Помідори нарізаємо звичайними шматочками, як для овочевий нарізки, а перець соломкою і додаємо до овочів на сковороді.

Тушкуємо півгодини - цього часу вистачить, щоб капуста приготувалася, але при цьому зберегла легкий хрускіт.

За бажанням подавати можна з коханою рубаною зеленню.

Читайте також:

Захочеться добавки: рецепт найніжнішого гарбузового супу з вершками

У цю страву можна закохатися: рецепт найніжнішої гарбузової запіканки

Економний варіант: як приготувати котлети із звичайної капусти. Рецепт