Складові:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- капуста – 1 штука (качан);
- морква – 1 штука;
- цибуля - 3-4 штуки;
- болгарський перець – 2 штуки;
- цукор;
- сіль;
- рослинна олія.
Увага! Дуже важливо вибрати хорошу капусту, свіжу і красиву. Краще використовувати качан середнього розміру, краще не брати переростки, бо вони часто бувають несмачними.
Нарізаємо цибулю півкільцями, викладаємо її в розігріту на сковороді рафіновану олію і обсмажуємо на помірному вогні до м'якості. Однак він не повинен почати золотитися.
Тонко шаткуємо моркву, додаємо її в сковороду до цибулі, продовжуємо гасити на помірному вогні хвилини 3.
На замітку: зажарка з цибулі і моркви завжди виходить ароматною, якщо в неї відразу додати трохи солі і чорного перцю.
Капусту також потрібно тонко нарізати. Далі її перекладаємо в сковороду та перемішуємо з іншими овочами.
Якщо капуста пустить соки, буде дуже добре. Якщо ж ні, тоді можна додати трохи теплої води та продовжуйте гасити. Сковорідку обов'язково накрити кришкою, щоб капуста змогла пропаритися.
Через 20-25 хвилин капуста значно зменшиться в об'ємі та стане красивого золотистого кольору.
Помідори нарізаємо звичайними шматочками, як для овочевий нарізки, а перець соломкою і додаємо до овочів на сковороді.
Тушкуємо півгодини - цього часу вистачить, щоб капуста приготувалася, але при цьому зберегла легкий хрускіт.
За бажанням подавати можна з коханою рубаною зеленню.
Читайте також:
Захочеться добавки: рецепт найніжнішого гарбузового супу з вершками
У цю страву можна закохатися: рецепт найніжнішої гарбузової запіканки
Економний варіант: як приготувати котлети із звичайної капусти. Рецепт