Вже кожен українців знає, що восени потрібно переводити годинник. Однак багато хто про це забуває або просто не може до цього звикнути. Якщо говорити за 2022 рік, то цієї осені час переводитимуть в останню неділю жовтня.

Цю публікацію розмістили на порталі «ТСН»

Потрібно повідомити, що час в Україні переводиться двічі на рік. Це робиться для економії електроенергії і просто за стародавніми традиціями, які вже дотримуються багато років.

На території нашої держави годинник переводиться на зимовий час в останню неділю жовтня. Якщо бути точніше, то стрілки на годиннику переводитимуться в ніч 30 жовтня о 4 годині ранку. Це робиться через те, що в зимовий час пізній світанок і ранні сутінки.

Також важливо нагадати, що виробництво електронного годинника має вбудовану функцію такого переказу часу. Якщо ж у людини механічний годинник, то переведення часу необхідно зробити самостійно. А найголовніше у такому разі – не проспати на роботу чи не запізнитися на зустріч.

Однак треба пам'ятати, що переведення часу завдає людям незвичайного дискомфорту, оскільки їм потрібно до цього звикнути. Є навіть такі люди, які можуть мати проблеми зі здоров'ям через такі зміни. Тому рекомендується підготуватися до такої події заздалегідь.

Готуємо картопляні пиріжки з сиром та шаткою на вафельних коржах. Рецепт

Готуємося до ранньої зими: синоптики розповіли, якою буде погода

Українцям розповіли, коли почнуть дешевшати яйця

Це треба побачити: названо 7 культових фільмів про справжніх козаків