Пропагандистська машина Кремля зможе без проблем переконати російське суспільство, і так розколоте на дві частини, що Крим насправді Росії не потрібен. Одні, хто обурений вторгненням РФ в Україну, виявлять після такого лояльність до Путіна, інші, хто агресію підтримує, думатимуть: якщо Путін так сказав, значить, так треба.

Як повідомляє ТСН, про це в ефірі "Еспресо" розповів політолог Максим Разумний.

За його словами, Крим для Путіна дуже важливий. На окупації півострова він побудував свою легітимність після президентських виборів 2018 року. І жертвувати їм він не хоче. Однак російська пропаганда "вирішить" проблему патріотичних настроїв суспільства стосовно півострова.

"Якщо знадобиться для збереження влади, то російське телебачення розповість, що "не дуже хотілося" мати Крим, є вищі інтереси. Коли мене запитують, чи не буде Путін заручником патріотичних настроїв імперського реваншизму російського суспільства, я відповідаю, що ці речі чітко та безумовно керуються. Диригент знаходиться у Кремлі", - зазначив Максим Розумний.

Він також додав, що змінити думку суспільства щодо пропаганди не складно.

"Тим більше, що є зараз одна мовчазна більшість — вона критично і скептично ставиться до нападу на Україну і навіть до історії з Кримом. В іншому випадку, буде інша мовчазна більшість на патріотичних позиціях, але терпітиме і вважатиме, що треба як вождь сказав". Не кажучи вже про перспективу зміни режиму, коли хтось інший на противагу Путіну буде зобов'язаний повернути все на 180 градусів", — підкреслив політолог.

Раніше повідомлялося, що в Криму після серії чергових вибухів на в'їздах з півострова почалися величезні черги та затори .

Читайте також:

Вже гризуться між собою: росіяни пропонують вигнати з РФ Наташу Корольову

Захочеться добавки: кілька секретів приготування найсмачнішої кукурудзи

"Приготуйте потрібні кошти": у Зеленського вже попередили кримчан про звільнення півострова