Щоб приготувати смачний борщ, необов'язково варити його на м'ясному бульйоні. Так, борщ без м'яса швидко вариться, ароматний і смачний.

Український борщ може бути смачним навіть без м'яса, якщо приготувати його правильно і дати настоятися. А щоб такий борщ був ще смачніше, його рекомендують готувати в духовці або в мультиварці.

Рецепт борщу борщу червоного без м'яса пропонує варити його виключно з овочів. А для аромату моркву, буряк і цибулю попередньо обсмажують на рослинній олії.

Інгредієнт:

  • вода-5л;
  • 2 середніх буряків;
  • 4-5 середніх картоплин;
  • цибуля 1шт;
  • морква 1шт;
  • 0.5 головки капусти;
  • 200гр грибів (це за бажанням);
  • 5ст. л томатної пасти(можна замінити томатним соусом або кетчупом);
  • 1ст. л цукру;
  • 2ст. л оцту;
  • лавровий лист;
  • спеції за смаком-сіль, перець.
Покрокове приготування рецепта:
Ріжемо картоплю кубиками і опускаємо в киплячу воду.
Тим часом розігріваємо в сковороді рослинне масло і обсмажуємо в ньому на невеликому вогні 3-4 хвилини дрібно нарізану цибулю, помішуючи лопаткою.
Чистимо моркву, натираємо її на крупній тертці і додаємо в сковороду до цибулі. Добре перемішайте і обсмажуйте 5-6 хвилин на невеликому вогні, помішуючи.
Буряк чистимо і натираємо на крупній тертці і відправляємо до моркви і цибулі. Додаємо в сковорідку 1 ложку цукру, 2 ст ложки оцту, томатну пасту, трошки води і все протушіваем.
Тим часом обполіскувати капусту під проточною водою і нарізаємо її невеликою соломкою. Додаємо до киплячої картоплі, перемішуємо і доводимо до кипіння.
Далі додаємо обсмажені овочі в каструлю. Доводимо до кипіння і варимо 10-15 хвилин, до готовності картоплі.

Раніше Hyser писав про те, як приготувати макарони, щоб нагодувати смачненьким всю сім'ю.

Також наш портал повідомляв, як приготувати хліб в домашніх умовах.

Нагадуємо, що був опублікований рецепт смачних домашніх сосисок.