З першого дня повномасштабного вторгнення Росії на Україну, у світі проходять масові акції на підтримку України. Люди виходять в різних містах Японії, США, Польщі, Іспанії, Чехії, Грузії та багатьох інших. Так, біля посольств Росії з українськими прапорами і вимогами припинити війну збираються сотні тисяч небайдужих. У Росії теж жителі виходять на такі мітинги, от тільки влада робить все, щоб вони замовкли.

Так, у багатьох містах Росії в неділю пройшли нові акції проти війни з Україною. Про це пишуть жителі Росії в соціальних мережах. Відомо, що в Москві протестували на Новому Арбаті, а в Петербурзі - біля Гостинного двору.

Через це центр Москви періодично повністю перекривають, а учасників протесту намагаються швидко затримувати. Більше того, людей Слідчий комітет лякає тим ,що " участь у мітингу може мати негативні правові наслідки, аж до притягнення до кримінальної відповідальності, а це однозначно накладає негативний відбиток на майбутнє людини".

Враховуючи, що в понеділок, 28 лютого, жителі РФ повинні дуже сильно відчути результати дій Кремля на своїх кишенях, то влада, схоже, запанікували ще більше.

Як повідомляють в телеграм-каналі "Вартові Еспресо", в Москві зараз дуже бояться протестів:

"Центр перекритий. Користувачі фотографують і викладають межі біля Червоної площі та Олександрівського саду",- написали там.

Зазначимо, що всім тим росіянам, хто висловлює підтримку українцям, Генпрокуратура Росії загрожує кримінальними справами про держзраду.

Більш того, напередодні Роскомнагляд зажадав від десятків російських ЗМІ видалити "не відповідну дійсності інформацію про обстріли українських міст і загибелі мирних жителів України в результаті дій російської армії, а також матеріали, в яких проведена операція називається нападом, вторгненням, або оголошенням війни".

"За кожним фактом надання фінансової та іншої допомоги іноземній державі в діяльності, спрямованої проти безпеки Російської Федерації, буде дана правова оцінка", - заявили у відомстві.

Раніше "Hyser" писав про те, що російські військові масово здаються в полон, відмовляючись воювати з Україною.

Також наш портал повідомляв, що українським військовим вдалося знищити підрозділ чеченських силовиків на чолі з командиром Магомедом Тушаєвим у битві за Гостомель.

Нагадуємо, що ЗСУ захопили секретні документи російських військових.