Агрономи рекомендують ретельно підготувати моркву після збирання урожаю, щоб вона залишалася твердою та солодкою всю зиму.

Після того, як коренеплоди викопані, слід залишити на грядці на кілька годин, щоб вони злегка підсохли. Бадилля необхідно відразу ж видалити, так як воно продовжує витягувати вологу з овочу навіть після того, як він був висмикнутий з ґрунту.

Однак моркву не слід залишати на яскравому сонці на весь день — тривалий вплив призводить до втрати вологи, в'янення та погіршення смаку.

Після висихання моркву найкраще зберігати в пластикових ящиках, що провітрюються, наповнених злегка вологим піском.

Морква, фото з вільних джерел
Морква, фото з вільних джерел

На кожні десять літрів чистого піску, що просіює, додається один літр води, щоб підтримувати потрібний рівень вологості, не створюючи надлишку вологи.

Для підготовки ящиків на дно укладають шар агроволокна, а потім шар піску завтовшки близько трьох сантиметрів. Морква розкладають так, щоб вона не торкалася одна одної, потім насипають ще один шар піску. Цей процес повторюється до заповнення шухляди, після чого верхній шар знову вкривається агроволокном.

Такий метод оберігає коренеплоди від висихання, підтримує необхідний рівень вологості та обмежує доступ повітря – що у сукупності запобігає гниття та зберігає смак та текстуру моркви до кінця зими.

Нагадаємо, як правильно зберігати цибулю, щоб вона завжди була свіжою: пролежить довше, ніж картопля

Раніше «hyser» повідомляв, важливо знати кожному, у кого є автомобіль: як зберігати зимові шини, щоб потім не кусати лікті

Як повідомляв «hyser», хліб залишиться свіжим до місяця: як зберігати ключовий продукт правильно