Запекла боротьба з російськими загарбниками триває в Україні четверту добу. До спротиву окупантами долучились й пересічні українці, яким, як і ЗСУ, не страшні навіть "елітні" загони чеченців.

Так, у суботу під час бою в селищі Гостомель Бучанського району Київської області українським військом було розгромлено спецпідрозділ Росгвардії Чечні.

При цьому стало відомо, що під час розгрому підрозділу було знищено генерала Магомеда Тушаєва. За наявними даними, Тушаєв командував 141-м моторизованим полком Росгвардії Чечні. Це найбільш елітний підрозділ Кадирова, президента Чечні.

За інформацією джерела в Міноборони, "з тими, що залишилися, вже зі стрілецької зброї розбиралась Нацгвардія України та спецпідрозділ Альфа".

Так, радник міністра внутрішніх справ України Віктор Андрусів на своїй сторінці у Facebook розмістив фрагмент допиту полоненого з полку Тушаєва, який розповів подробиці. Аналогічну інформацію підтвердили і в Міноборони України.

Зазначимо, що про Тушаєва відомо небагато. Бійцем чеченського ОМОНу він став ще 2008 року, коли йому було лише 22 роки, 2017 року у віці 31 року Магомед Тушаєв перейшов на посаду заступника командира 141-го "елітного" спецполку імені Кадирова Нацгвардії РФ, а через чотири місяці сам став його командиром.

Він мав Орден мужності, медаль за заслуги перед Батьківщиною, нагородний знак "Відмінник міліції" за боротьбу з тероризмом.

Тушаєв ріс із матір’ю і був єдиною дитиною, а після початку служби, за його ж словами, практично жив на роботі.

Цікаво, що кадирівська пропаганда ліквідацію Тушаєва заперечує.

При цьому в неділю, 27 лютого, стало відомо, що Глава Чечні Рамзан Кадиров закликав до великомасштабної операції в Україні. Про це він написав у своєму Telegram.

"Настав час приймати конкретне рішення і почати великомасштабну операцію по всіх напрямках і території України. Я сам особисто не раз розробляв тактику і стратегію проти терористів, брав участь у боях. У моєму розумінні обрана тактика в Україні занадто повільна. Вона триває довго і, на мій погляд, не ефективна", - сказано у повідомленні.

Раніше "Hyser" писав про те, що російські військові масово здаються в полон, відмовляючись воювати з Україною.

Також наш портал повідомляв, що українцям розповіли, як зв'язатися з рідними, якщо немає інтернету і мобільного зв'язку.

Нагадуємо, що ЗСУ захопили секретні документи російських військових.