Ніхто не стане заперечувати, що російські окупаційні війська незважаючи на велику чисельність, вже зараз, на четверту добу війни з українцями, налякані, деморалізовані і відзначаються вкрай низьким рівнем бойового духу. Не дивно, що дуже часто російські солдати самовільно залишають поля бою і кидають техніку і зброю.

Так, ЗСУ констатують, що за три неповні доби бойових дій зафіксовано велику кількість випадків добровільної здачі російських окупантів у полон до українських захисників. Більше того, полонені російські танкісти часто виявляють готовність воювати проти своїх співвітчизників вже на боці української армії.

Допитані українськими спецслужбами полонені в більшості своїй заявляють, що вони зовсім не були готові воювати проти України, так як прямували в Україну на звичайні "військові навчання".

Тепер же грізні захисники "русского мира" плачуть і просять українців їх помилувати. А ще російські окупанти закликають своїх поплічників не йти війною на Україну і називають це нісенітницею.

"Мужики, тут робити нех * ер. У прямому сенсі. Тут люди самі справляються з усім, не треба до них лізти", - звернувся до росіян один з полонених у Харкові, у якого в Росії залишилося двоє дітей і дружина.

Деяким полоненим силовики дають можливість зателефонувати до рідних.

Так, У Харкові зафіксовані непоодинокі факти здачі в полон російських солдатів. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Харківській області.

"Маємо непоодинокі факти здачі в полон російських солдатів в державні органи, органи місцевого самоврядування. Звертаємося до всіх структур влади ретельно документувати такі випадки, відбирати зброю і надати російським полоненим тимчасовий притулок",- йдеться в повідомленні.

А ось біля Миколаєва СБУ і сили територіальної оборони взяли в полон російських окупантів, чию колону укрраїнські військові розбили під Херсоном.

ДО РЕЧІ, втікачі часто виходять до місцевого населення і просять продукти, пальне і цивільний одяг. Українці, правда, відмовляються годувати і заправляти окупанта навіть за великі гроші, тому росіяни змушені банально мародерити.

Раніше "Hyser" писав про те, що російські військові масово здаються в полон, відмовляючись воювати з Україною.

Також наш портал повідомляв, що українцям розповіли, як зв'язатися з рідними, якщо немає інтернету і мобільного зв'язку.

Нагадуємо, що ЗСУ захопили секретні документи російських військових.