Кількість російських воєнних у полоні поповнилося ще двома людьми.

Обидва окупанти, що були захоплені українськими військовими - з Новокузнецького ОМОНу. За словами одного з них, командири залишили їх, а половина загону була знищена Збройними силами України. Відповідне відео було опубліковано на Facebook-сторінці телерадіостудії Міноборони України.

На відео була записана розмова полоненого з рідними з Росії. Під час розмови він зізнався, що командування відібрало у бійців телефони, а про плани атакувати Київ розповіли вже на території України. Однак їх місія була провалена, оскільки їх колону знищили з гранатометів.

В результаті із загону практично ніколи не залишилося, а командири, на його думку, їх зрадили.

"Великих втрат зазнали. Я в полоні в Україні, в Києві перебуваю. Дивом вижив", - розповів російський полонений.

Також він попросив свого співрозмовника зв'язатися з командуванням в Росії, щоб там дзвонили генералам і вимагали припинити вбивства. Разом з тим він просить рідню виходити на мітинги і вимагати припинення російської агресії, відзначаючи, що до нього в полоні добре ставляться.


До слова, не так давно в Міноборони України запустили спеціальну гарячу лінію, на яку можна зателефонувати матерям російських військових і дізнатися, де і як вони.

Раніше "Hyser" писав про те, що російські військові масово здаються в полон, відмовляючись воювати з Україною.

Також наш портал повідомляв, що українцям розповіли, як зв'язатися з рідними, якщо немає інтернету і мобільного зв'язку.

Нагадуємо, що ЗСУ захопили секретні документи російських військових.