Не секрет, що в рибі міститься безліч корисних речовин і мікроелементів які сприяють здоров'ю організму. Точно також існують величезна кількість рецептів приготування рибних страв. Якщо ви хочете приготувати просте, але при цьому дуже смачне і поживне блюдо з морської риби, то шкара - це те, що вам потрібно.

Вважається що це блюдо да з'явилася завдяки людській хитрості і не дуже багатому голову. Коли рибалки після виходу в море приносили дрібну рибу, їх дружини винайшли рецепт страви які дозволяють не витрачати час на її чистку.

Єдиним мінусом шкари був досить неприємний присмак і запах оскільки риба готувалася непотрошеная. Але використання певних приправ і овочів дозволило позбутися від цього недоліку.

Перед приготуванням цієї страви необхідно заварити склянку міцного чаю і відставити його в сторону на час виконання інших кулінарних процесів. Отже, спочатку необхідно викласти на дно каструлі своєрідну "подушку" з лука. Чим більше лука ви візьмете, тим краще.

Потім поверх овочевої "подушки" викладається риба. В даному рецепті рекомендується використовувати мойву. Попередньо необхідно відірвати голову кожної рибині і скласти їх їх пузиком вниз, а спинкою наверх. Риба трамбується максимально щільно і поливається соком половини лимона, посипається горошками чорного перцю і лавровим листом.

Потім змішується столова ложка солі і половина столової ложки цукру і цією сумішшю посипається риба. Цієї кількості солі і цукру досить на півкіло мойви. При бажанні можна додати маслини. Утрамбована риба зі спеціями знову посипається подушкою з лука. Також поливається двома-трьома столовими ложками соняшникової олії і попередньо завареним чаєм.

Потім каструля ставиться на вогонь і доводиться до кипіння, після чого вариться 10-15 хвилин на повільному вогні.

Раніше "Hyser" писав про те, як приготувати найтонше сало з морквою і часником.

Також наш портал розповів про рецепті соковитого домашнього бургера.

Нагадуємо, як приготувати майонез в домашніх умовах.