Не секрет, що їжа з фастфуду має сумнівну корисність. Але багато хто часто балують себе соковитий бургерами і не думають про зайві калорії і часу яке доведеться провести в спортзалі щоб привести своє тіло в форму.

Однак, щоб побалувати себе смачним бургером необов'язково йти в найближче кафе. Приготувати ці ласощі можна і в домашніх умовах. При цьому смак не постраждає, а якість страви приємно здивує.

Популярний фудблогер Рінат Кузяшев детально розповів про етапи приготування ідеального бургера і розкрив чимало кулінарних секретів. Найчастіше в основу соусів для бургера входить майонез.

Шеф-кухар пропонує використовувати в даному рецепті соус під назвою"коктейльний". Він ідеально підкреслює смак котлети і при цьому не сильно її відтіняє. Для його приготування потрібно взяти три частини майонезу, дві частини соусу барбекю, одну частину гострої гірчиці і змішати їх.

готуємо соус для бургера. Фото: YouTube

Що стосується булки для бургера, то кухар дав пораду, як правильно її вибрати. Потрібно звернути увагу на її форму і пишність. Також вона не повинна бути занадто здобної, щоб в результаті не розвалиться і не промокнути.

Ріжемо помідори і мариновані огірки тонкими слайсами. Коли всі інгредієнти порізані приступаємо до приготування котлети. Для того, щоб котлета вийшла соковитою і смачною краще використовувати яловичу грудинку - в ній ідеальне співвідношення жиру і м'яса. Для приготування котлети можна використовувати м'ясорубку з великими гратами.

Так її текстура вийде і більш зернистою і котлети буде більш соковитими. З фаршу потрібно сформувати рівні котлети однакової форми.Важлива умова при смаженні котлет це те, що їх потрібно викладати на розпечену сковороду. Сіль і перець додаються в самому кінці.

За рецептом для цього бургера необхідно використовувати листя салату" Айсберг " і сир Чеддер, який потрібно обсмажити заздалегідь оскільки це дуже впливає на смак. Найкраще це робити на пергаменті.

готуємо сир для бургера. Фото: YouTube

Як зібрати бургер? На булку, попередньо промазану соусом, викладається лист салату. Потім-котлета, поверх якої смажений Чеддер. Додаємо огірки і помідори. Зверху накриваємо булкою. Приємного апетиту!

Раніше "Hyser" писав про те, як приготувати майонез в домашніх умовах.

Також наш портал розповів про те, як приготувати бутерброди на скороводці за 10 хвилин.

Нагадуємо, як приготувати гречку по-купецькому на сковорідці.