Європейські країни готуються до зростання напруги на кордонах України

У найближчі кілька днів на територію Польща будуть перекинуті 350 британських військовослужбовців з 45-го батальйону спецпризначення у складі 3-ї бригади спеціального призначення Королівською морською піхотою. Про це повідомляє офіційна прес-служба Міністерства оборони Великобританії.

Повідомляється, що британські військові підтримають польські збройні сили на час проведення спільних військових навчань, на яких відпрацьовуватимуться дії на випадок надзвичайних ситуації та ймовірного збільшення напруженості на кордоні з Україною.

У повідомленні йдеться про те, що Британія надає таку підтримку на двосторонній основі і не є частиною пропозиції Великобританії для Північноатлантичного альянсу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія вирішила провести в лютому великі військові навчання з ядерною зброєю. Примітно, що спочатку навчання планувалися на осінь, проте були перенесені на кінець зими.

У Штатах вважають, що таке рішення пов'язане з напруженою ситуацією в Україні і, можливо, таким чином Москва намагається залякати НАТО, щоб альянс не втручався в разі, якщо РФ здійснить напад на Україну.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що за мотивами зустрічі Путіна і Макрона вже намалювали карикатуру.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Путін запропонував Порошенку притулок у Росії.

Також "Hyser" писав, що російські офіцери повстали проти Путіна.