Туристи, прибуваючи в чужу країну, насамперед пробують вуличну їжу - щоб пізнати колорит і традиції того місця, куди пощастило потрапити.

На сайті YouTube є величезна кількість рецептів таких страв, які можна приготувати, не виходячи з власного будинку. На каналі "Колекція рецептів" з'явився покроковий відео-рецепт грузинських чебуреків, які будуть служити відмінною закускою до пива.

В глибокий посуд сиплемо сіль, заливаємо окропом, додаємо масло і розмішуємо до розчинення солі. Всипаємо 500гр просіяного пшеничного борошна вищого сорту. Для розмішування тіста слід використовувати хлібопічку або міксер, через окроп. Якщо нічого з відповідних гаджетів немає, потрібно використовувати дерев'яну ложку. В кінці замісу слід додати в тісто 2-3 столові ложки горілки, щоб тісто було більш повітряним. Замішане тісто ще раз розминаємо руками, складаємо в поліетиленовий пакет і залишаємо відлежатися на годину.

Поки готуємо начинку. Фарш повинен бути жирнуватим, тому слід змішати кілька видів м'яса або додати сала. Дрібно нарізаємо ріпчасту цибулю, щоб була така ж кількість, як і фаршу. Туди додаємо спеції і дрібно нарізану зелень. Також в фарш необхідно додати крижаної води, щоб фарш був рідкий. Замішану начинку відправляємо в холодильник, попередньо закутавши тару в пакет.

Беремо тісто і нарізаємо на 12 однакових шматків. Їх розминаємо і складаємо в пакет, щоб тісто не обвітрилося. Розкачуємо кожен шматочок в тонке коло, мажемо тісто (вистачить одної столової ложки фаршу з гіркою), загортаємо в півколо, притискаємо краю. Обсмажуємо в гарячому 200-градусному фритюрі, часто перевертаючи або поливаючи чебурек гарячим маслом для рівномірного прожарювання. Викладаємо готові чебуреки на паперовий рушник, і даємо їм охолонути. Смачна закуска до пива готова!

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що кулінари поділилися рецептом ресторанного засолювання оселедця.

Нагадуємо, що у мережі з'явився старовинний рецепт домашніх пельменів.

Також, ми публікували оригінальний рецепт справжнього жульєну.