Практично у кожної господині є свої кулінарні секрети і рецепти страв, якими вона радує домочадців. Наприклад, існують різноманітні варіанти засолювання сала-одного з найпопулярніших українських продуктів.

Вважається, що якщо засолити його за рецептом, який називається «дамським», то воно вийде пікантним і матиме дуже насичений пряний смак. Втім, думки господинь в питанні його засолювання кілька розходяться: одні готують його з додаванням цукру, інші наполягають на тому, що він в рецепті зайвий. Про це пише портал «Факти».

На думку фуд-блогера Валентини Сидорової, саме засолювання без цукру дозволяє зробити сало дуже смачним.

інгредієнти для засолювання сала. Фото: скріншот YouTube

Для його приготування необхідно:

  • Очистити грудинку від шкірки і нарізати сало шматочками шириною по 4 сантиметри;
  • у літрову банку покласти спеції: лавровий лист, чорний і запашний перець і часник, нарізаний тонкими пластинками;
  • покласти в банку шматочки сала, але не утрамбовувати їх;
  • Засипати сало сіллю і залити водою кімнатної температури. Щільно закрити банку кришкою і струсити (до повного розчинення солі) розчинилася.
  • Поставити банку в холодильник на три доби.

Після зазначеного часу, потрібно дістати сало з банки і за допомогою паперових рушників видалити з них зайву вологу. Потім змішати інгредієнти для панірування ібвалять в отриманій суміші обсушені шматочки сала. Перед тим, як відправляти сало в морозилку, необхідно кожен шматочок загорнути в харчову фольгу.

Раніше "Hyser" писав про те, що у мережі розповіли, як приготувати смачну автентичну закуску.

Також наш портал розповів про те, як правильно приготувати ніжний холодець.

Нагадувати, як приготувати найніжніші пишні повітряні оладки на кефірі.