У будь-якому цивілізованому суспільстві турбота про найбільш незахищених верств населення завжди вважається показником стабільності. От тільки так вже склалося в Україні, що пенсіонери не живуть, а виживають, бо за їх словами, грошей вистачає на щось одне: або на ліки, або на харчування, а про товари загального користування вони можуть тільки мріяти.

І от стало відомо про ряд позитивних змін. Так, у пресслужбі Міністерства соціальної політики України з гордістю відрапортували, що у 2021 році середня пенсія вперше з 2014 року перевищила розмір фактичного прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

Але і це ще не все, бо до грудня 2022 року заплановано, що середній показник пенсійних виплат зросте більш ніж на 500 грн. Так, у Мінсоцполітики очікують, що пенсія на кінець року перевищить прожитковий мінімум на 15% і для цього Мінсоцполітики передбачило декілька етапів підвищення пенсії до 1 грудня 2022-го.

Що ж стосується "передноворічних" подарунків від ПФУ, то у грудні вже підняли пенсії на 80 гривень тим, хто отримував завжди мінімалку, та на 800 гривень тим, хто має максимальну виплату. Доплатили за стаж понад норму і людям від 75 до 80 років - тут розрахунки у кожного вийшли свої.

Такі доплати відбулись через те, що з 1 грудня збільшився розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, і зросла мінімальна зарплата.

Зазначимо, що станом на початок грудня 2021-го середня пенсія в Україні склала 3980 грн. У Міністерстві цю "солідну" цифру пов'язують з реалізацією комплексної програми підвищення пенсій для різних категорій непрацездатних громадян.

Раніше Hyser писав про те, кого порадують додатковими виплатами в 2022 році.

Також Hyser повідомляв, що українцям розповіли, як "заробляти" на субсидіях.

Нагадаємо, що у Кабміні стривожили новим прогнозом щодо цін на комуналку.