Хто в Україні заробляєбільше за інших, ТОП вакансій

Наразі мінімальна заробітна плата в Україні складає шість тисяч гривень. Однак середня зарплатня трохи вище - приблизно 9-10 тисяч гривень. Проте й на такі кошти, як думає чимало громадян, прожити важко. Так, стало відомо, в кого ж зарплата в Україні найбільша. Така статистика з'явилася на порталі Work.UA.

Якщо дивитися на вільні вакансії, то в середньому работодавці пропонують приблизно 12 тисяч гривень в якості ставки (на деяких посадах можливі премії та бонуси). Більше за інших, як і раніше, заробляють представники сфери IT. Наприклад, ASP.Net програміст може заробляти більше 65 тисяч гривень. Стільки ж заробляє програміст Java. Зарплатня C++ програміста трошки менше - приблизно 63 500 гривень.

Тім лід та Net-програміст будуть отримувати 57,5 та 55 тисяч гривень відповідно. 55 тисяч гривень також отримає програміст django. Python-програміст та Angular-розробник отримають приблизно по 51,5 тисячі гривень. Вже на інших посадах заробляють значно менше. Варто зазначити, що навіть держслужбовці в ТОП за зарплатнею по Україні не увійшли. Цікаво, що офіційна зарплатня президента України становить лише 27 тисяч гривень. Тобто, по суті, айтишники можуть заробляти більше за офіційну зарплатню голови держави.

При цьому варто зазначити, що мінімальна зарплатня по країні – 6 тисяч гривень (влітку зросте на 500 гривень), а більшість пенсіонерів отримують приблизно 2-3 тисячі гривень. Зокрема, під час пандемії коронавіруса чимало громадян залишилися без роботи, тому що під час обмежень багатьом підприємцям довелося припинити роботу.

Статистика по зарплатам. Фото: WorkUA, скрін

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що українці зможуть виходити на пенсію значно раніше. Проте для цього є важлива умова. З'явилися подробиці.

Також повідомлялося, що в Кабінеті міністрів ухвалили новий план, спрямований на питання з податками. Стало відомо, які нововведення чекають українців.

Крім того, в Україні поступово зростають вимоги щодо страхового стажу для виходу на пенсію. Стало відомо, що робити тим громадянам, кому страхового стажу за новими вимогами не вистачить.