Українські громадяни повинні будуть до 1 травня подати декларації і заплатити податки за додатковий дохід.

Так, наприклад, за здачу нерухомості в оренду потрібно віддати 18%, а за продаж житла – 5%, пише "Обозреватель". Саму декларацію необхідно буде подати до податкової за місцем своєї реєстрації.

Про це йдеться в Податковому кодексі України.

""У разі, якщо платник податків, відповідно до норм чинного законодавства, зобов'язаний (має право) подати річну декларацію, але проживає не за місцем реєстрації (прописки), то ця форма звітності однаково подається до органів контролю за місцем податкової адреси, тобто за місцем реєстрації згідно з паспортними даними", – пояснюють у податковій.

Нагадаємо, що представники уряду вирішили ввести додаткові заходи, спрямовані на розвиток податкового сектора. Така інформація з'явилась на офіційному порталі Міністерства фінансів. Зазначається, що представники уряду вже прийняли план, спрямований на недопущення ухилення від сплати податків і зборів суб'єктами господарської діяльності та запобігання відмиванню коштів в офшорних зонах.

Судячи з плану, який представники Міністерства фінансів опублікували на офіційному порталі відомства, зараз український уряд працює над тим, щоб правові норми і нашій країні були більш відповідні стандартам Європейського Союзу. Крім того, є навіть окремий пункт про офшори (коли громадяни країни переводять кошти в інші держави, щоб ухилятися від податків). Більш того, в плані уряду є пункт навіть про обмін даними з іншими країнами.

Раніше Hyser писав про те, що представники уряду пояснили, хто зможе отримати субсидії на оплату комунальних послуг заднім числом.

Також Hyser повідомляв, що українців попередили про нові податки на авто.

Нагадаємо, що у Пенсійному фонді України пояснили, у кого не будуть підвищення виплати при індексації пенсій.