У Пенсійному фонді розповіли, хто не отримає підвищення пенсій.

Так, з 1 березня в Україні проходить індексація пенсій. Але виявляється, що виплати отримають далеко не всі пенсіонери.

Подробиці розповіла директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Олена Охріменко в ефірі телеканалу"Україна 24". Вона запевнила, що цього разу не всі пенсіонери мають право на отримання підвищеної пенсії. В результаті цього їм не буде проводитися перерахунок.

"Процес вже пройшов, на сьогоднішній день проведено перерахунок всім, хто має на нього право. Виплатні документи сьогодні вже з новими перерахованими пенсіями передаються на виплатні об'єкти. Завтра починається фінансування, і люди почнуть отримувати перераховані пенсії.

Хто має право на перерахунок — це люди, які отримують пенсію, призначену за законом "про обов'язкове загальнодержавне пенсійне страхування", постраждалі від Чорнобильської катастрофи і ті, хто звільнений з військової служби", — розповіла вона.

Також Олена Охріменко заявила про те, що спеціально звертатися до Пенсійного фонду не потрібно. Адже над індексацією працюватиме спеціальна автоматична система, яка перерахує виплати.

При наступній індексації будуть збільшені виплати для інших категорій населення. Це нормальний процес в Україні. Всім відразу підняти пенсійні виплати не можуть. Тому це буде відбуватися поступово.

Також планується переглянути і соціальні виплати. Адже деякі з них взагалі не відповідають нинішнім реаліям. Тому виплати повинні бути збільшені з можливостями державного бюджету. Поки складно назвати якісь конкретні цифри.

Раніше Hyser писав про те, що українським пенсіонерам починають нараховувати обіцяні виплати.

Також писали, що пенсіонерам скасували обіцяні виплати в розмірі 1200 гривень, проте деяким пощастить.

Нагадаємо, що українських пенсіонерів готують до нововведення, кого торкнеться в першу чергу.