Тепер про майбутню пенсію можна дізнатися онлайн

Про це повідомляється на сторінці Пенсійного фонду України в соціальній мережі. Зазначається, що представники регулятора розробили зручний онлайн-сервіс, який отримав назву "Пенсійний калькулятор". Так, тепер можна дізнатися про розмір майбутньої пенсії прямо в режимі "онлайн".

Зазначається, що розрахунок відбувається на основі інформації в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Так, за допомогою нового сервісу від ПФУ можна дізнатися, якою буде пенсія. Скористатися можна після того, коли користувач заходить до свого електронного кабінету на офіційному порталі Пенсійного фонду.

Представники Пенсійного фонду розповіли, що сервіс "Пенсійний калькулятор":

  • Використовує інформацію з реєстру застрахованих осіб;
  • Користувачі можуть самостійно змінювати період роботи в тій чи іншій компанії;
  • Додаток може показати інформацію громадянину і про його право на пенсію, а також про дату, коли він отримає право отримувати такі виплати;
  • Можна розрахувати розмір майбутньої пенсії;
  • Отриманий результат завжди можна зберегти, щоб передивитися в будь-який зручний час.

Варто зазначити, що на порталі Пенсійного фонду українці також вже можуть навіть надіслати запити на отримання різноманітних довідок, а також надіслати всі документи для оформлення пенсії (за допомогою електронного підпису BankID). Тож тепер громадяни можуть не стояти години в чергах у відділеннях Пенсійного фонду, щоб просто щось спитати – вся інформація доступна в режимі онлайн.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що в Україні в майбутньому розмір пенсійних виплат буде зменшуватися. Стало відомо, з яких причин.

Також повідомлялося, що в Пенсійному фонді України пояснили, в кого не будуть підвищенні виплати під час індексації пенсій. Стало відомо, в кого пенсії залишаться незмінними.

Крім того, представники уряду пояснили, хто зможе отримати субсидії на сплату комунальних послуг заднім числом. Українцям пояснили ситуацію.