У Пенсійному фонді прокоментували фінансування виплат для українців

В Україні почалася весна і новий місяць, а значить в Пенсійному фонді України в черговий раз почалося фінансування виплат для українських пенсіонерів. В офіційній прес-службі ПФУ в соціальній мережі в Facebook відомство поділилося подробицями фінансування.

Повідомляється, що в середу, 3 березня, Пенсійний фонд України направив на фінансування пенсійних виплат 0,8 мільярдів гривень. Таким чином, на сьогоднішній день відомство забезпечило фінансування пенсій за лютий на загальну суму в 1,5 мільярда гривень. Крім того, в ПФУ в черговий раз запевнили пенсіонерів в тому, що всі виплати зроблять в день виплати в установленому порядку.

Незважаючи на новини про фінансування пенсійних виплат, щодо пенсійної системи навіть в уряді роблять досить похмурі передбачення. Наприклад, глава Міністерства соціальної політики Марина Лазебна заявила про те, що пенсійні виплати з роками погрожують зменшитися і досягти позначки в всього лише 28,8 відсотків від заробітної плати.

Таку катастрофу міністр пояснює тим, що велика кількість українців працює неофіційно, в результаті чого внески до Пенсійного фонду не виплачуються належним чином в необхідних розмірах. Таким чином виходить, що внески до ПФУ робить 13,2 мільйонів українців, а пенсії отримують 11,2 мільйонів пенсіонерів. У зв'язку з цим коштів для підвищення виплат у Пенсійному фонді не передбачено.

У зв'язку з цим Лазебна наполягає на тому, щоб якомога швидше ввести накопичувальну систему пенсій. Завдяки їй українці зможуть самі собі додатково відкладати гроші на старість, завдяки чому розмір пенсій в Україні вийде на нормальний рівень, на відміну від сьогоднішній реалій, де більшість пенсіонерів проживають за межею бідності.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Пенсійному фонді пояснили українцям, які довідки вони можуть замовити не виходячи з дому, в режимі онлайн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні відбулася індексація пенсійних виплат, проте українцям нагадали, що це не єдина причина, по якій пенсії підвищаться в цьому році.

Також "Hyser" писав, що українських жінок попередили про те, що незабаром для них зміняться вимоги щодо страхового стажу, необхідного для виходу на заслужений відпочинок.