У Верховній Рада прийняли остаточне рішення з приводу переведення годинників на літній час в цьому році.

Влада і раніше подумувала скасувати переведення годинників, але тепер щодо цього питання вони налаштовані рішуче. Повідомляється, що перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук визначав головне завдання депутатів - встановити і закріпити єдиний час на всій території України без винятку. Відповідна інформація з'явилася на офіційному сайті Ради.


Стефанчук вважає, що перехід на літній або зимовий час негативно позначається на біоритмах людини. Більш того, з ним згодні багато експертів і вчені, які якраз досліджують питання біологічних ритмів людини.

Разом з тим і в Європейському Союзі вже неодноразово піднімали тему про скасування щорічного переходу на зимовий і літній час. Зрештою минулого року Європейський парламент ухвалив рішення припинити сезонне переведення годинників з 2021 року. Цю ідею підтримали 84% жителів ЄС, що підтверджують дані результату онлайн-голосування.


Тепер же Стефанчук впевнений, що настала черга нашої країни. Він зазначив, що більша частина України вже живе за єдиним часовим поясом - UTC + 2, за винятком Луганської, частково Донецької, Харківської та Закарпатської області, які знаходяться в інших часових поясах. Різниця за часом у них становить 68 хвилин, але в планах встановити певний час по всій території України.

А в переводі годинника депутат не бачить ніякого сенсу, та й недоцільно це з економічного боку. Про те, що це якось сприяє енергозаощадженню - доведено не було.

Також Стефанчук нагадав, що жителі Криму живуть зараз за московським часом, але при підготовці законопроєкту до другого читання буде розглядатися можливість надання деяким територіальним громадам права вводити власний регіональний робочий час.

Раніше "Hyser" писав про те, що Рада звернулася до миру із закликом щодо Криму.

Також наш портал повідомляв, що народний депутат Юлія Тимошенко з'явилася в Раді з новою зачіскою.

Нагадуємо, що Верховна Рада прирівняла в силі паперові та цифрові документи.