В соцмережах показали місто-привид з автомобілями з минулого

Часто автомобілісти звертають увагу не тільки на сучасні моделі транспорту, але й на ті, що на сьогоднішній день можна вважати справжніми «капсулами часу». Нерідко раритетні машини продаються за великі кошти. В цей раз незвичайні машини показали в такому ж незвичайному місті. Такі фотографії з’явилися на сторінці британської реставраційної майстерні Landbeasts Automobile Classica в соцмережі.

На цих кадрах можна побачити місто-привид, в якому зовсім немає людей. Самі вулиці нібито застигли в часі. Як виявилося, ці фотографії були зроблені у місті Фамагуста, на Кіпрі. Цей район був дуже популярним серед туристів до літка 1974 року. Тут відпочивали навіть відомі зірки. Наприклад, Бріжит Бардо, Річард Бартон, Елізабет Тейлор, Рекел Уелш та багато інших.

Ситуація змінилася 20 липня 1974 року, коли на Кіпр вторглася турецька армія, яка вже скоро змогла зайняти й Фамагусту. В результаті країна поділилася на дві частині: в одній жили турки, в іншій – греки. Ті греки, які жили в районі Вароша було наказано покинути свої домівки за дві доби. З того часу для них заборонений в’їзд сюди, а до 1990-го року навіть журналістам не можна було знаходитися на цій території.

Рада безпеки ООН у травні 1984 року ухвалила резолюцію, згідно з якою ця територія вважається повність покинутою. Правда, і на сьогоднішній день трапляється, що хтось примудряється пробратися туди та навіть поцупити щось (хоча за це передбачений штраф у розмірі 500 доларів): коли це просто якась дрібниця, а коли – цілий автомобіль, бо їх тут дуже багато.

На території можна побачити не тільки автомобілі колишніх жителів міста, але й автосалон компанії Toyota. Судячи з фото, це місто-привид був би дуже цікавою мандрівкою для багатьох автолюбителів.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що в Сполучених Штатах Америки блогери стали глузувати над легендарною моделлю «ВОЛГА». Стало відомо, що смішного американці бачать в радянському автомобілі.

Також повідомлялося, що автомобілі Lada стали масово відправляти на ремонтні роботи. З’явилася інформація про причини такої ситуації.

Крім того, ціни на українських АЗС знову йдуть вгору. Стало відомо, що вартість автомобільного палива в країні перевищила психологічний бар’єр.