"АвтоВАЗ" виявив в конструкції хетчбека Lada XRay ще один прорахунок

Практично всі автовиробники час від часу виявляють в роботі випущених ними автомобілями часто проявляються проблеми, після чого починається
кампанія відкликання. Lada XRay в цьому сенсі є досить невдалим автомобем, і зараз, через місяць після початку нового року, компанія оголосила про першу відкликну кампанію в 2021 році.

Повідомляється, що "Росстандарт" погодив з"АвтоВАЗом" першу в цьому році кампанію відкликання, яка стосуєтся 9 311 автомобілів моделі Lada XRay, які були випущені в проміжок з січня по травень 2019 року.

Відомо, що автомобілі, випущені в цей період можуть мати пошкодження зварних швів валу електромеханічного підсилювача керма. Це є досить серйозним дефектом, тому автомобілі відкликають в дилерські центри, де на проблемних машинах пошкоджену деталь замінять новою.

Lada XRay. Фото: скріншот Youtube-відео

Як водиться, після початку відкликаний кампанії власників автомобілів сповістять про це по телефону або за допомогою електронної пошти. Автомобілісти можуть не чекати кроку з боку дилерів і записатися на обслуговування самостійно, якщо знайдуть свій VIN-номер на сайті "Росстандарту".

Відзначимо, що хетчбек з підвищеним кліренсом Lada XRay є однією з найменш популярних машин російського автовиробника, тому що з 343 512 автомобілів марки Lada, що дилери продали в минулому році, на частку "Іксрея" припадає всього лише 19 286 проданих автомобілів. Таким чином, Lada XRay займає тільки п'яте місце за популярністю і поступається за популярністю таким моделям як Granta, Vesta, Largus і 4x4.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в українському уряді мають намір серйозно посилити покарання за порушення автолюбителями "популярних" правил дорожнього руху.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі показали цікавий і рідкісний радянський автомобіль"Іскра", який знайомий величезній кількості глядачів по фільму "Кавказька полонянка".

Також "Hyser" писав, що у мережі показали унікальний прототип ЗАЗ-1102" Таврія", який з'явився ще в 70-х роках, проте протягом довгого часу не ставав на конвеєр.