ЛуАЗ довгий час розробляв український легкий позашляховик

Свого часу ЛуАЗ представив для радянського споживача компактний позашляховик, призначений для села — ЛуАЗ-969 "Волинь". Деякий час по тому, в 1986 році почалася робота по створенню другого покоління позашляховика, проте, незважаючи на довгі роки роботи, модель так і не дісталася до конвеєра. В Youtube опублікували ролик зі знімками цієї машини.

Перший дослідний зразок нової машини з'явився в тому ж році, коли почалася розробка, а через два роки з'явився вже зразок ЛуАЗ-1301, у якого з'явився сформувався дизайн кузова. Новий позашляховик за технічною складовою задоволеною сильно відрізнявся від "Волині", наприклад, незалежною пружинною підвіскою, постійним повним привідом з блокованим диференціалом і т. д.

Примітно, що для позашляховика, що планувався як масовий, у ЛуАЗ-1301 була присутня гідравлічна підвіска, яка дозволяла змінювати дорожній просвіт. Пневмобаллони контролювалися бортовим компресором і каркасно-панельним кузовом.

У момент, коли розвалився Радянський Союз, робота над машиною сповільнилася, хоча машину все ще намірялися відправити на серійне виробництво в 2004 році. Проте, завод не вклався в позначену дату і вже в лютому 2006 році було зроблено заяву про те, що автомобиль недоцільно випускати на ринок через його старіння. Таким чином, ЛуАЗ-1301 існує у вигляді декількох прототипів, які представляють велику рідкість.

Варто відзначити, що багато автолюбителів в мережі нарікають на те, що ЛуАЗ не зважився випускати позашляховик в серію, тому що автомобіль виглядає так, ніби здатний був конкурувати з класичним радянським і російським позашляховиком "Лада Нива".

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі згадали про легендарний невибагливий позашляховик української збірки, який відрізнявся відмінною прохідності-ЛуАЗ-969"Волинь".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі показали дивовижний "розкішний" лімузин, який зібраний з двох "запорожців" ЗАЗ-968", який зараз продає приблизно за 17 тисяч гривень.

Також "Hyser" писав, що у мережі показали фотографію майданчика "АвтоЗАЗу", яка майже повністю заставлена новими моделями, які збирає запорізьке підприємство — Kia Rio і Kia Rio X.