Свого часу Київський мотоциклетний завод випустив модель, яка сильно відрізнялася від інших

У поданні любителів автомобілів і мотоциклів мотоцикл марки "Дніпро" і "Урал" — це важкі апарати, призначені виключно для потреб села і нездатні демонструвати хоч якусь грацію. Автомобільний експерт Максим Красильников з Youtube-каналу "Кузня Тест Драйву" розповів про унікальні мотоцикли"Дніпро екскорт".

У роки існування СРСР на радянських підприємствах було випущено безліч хороших мотоциклів, проте серед них виділялися ті, які ніколи не потрапляли в масове виробництво — ескортні мотоцикли. У 1956 році Київський мотоциклетний завод на замовлення кремлівського гаража випустив партію ескортних мотоциклів. За великим рахунком, таке замовлення було зроблено тому, що в той час ескорт з мотоциклів був явищем модним і красивим.

Варто відзначити, що на виконання даного замовлення підприємству виділили вкрай мало часу, тому інженерам не залишилося нічого, крім як взяти модель М-72, пофарбувати її в чорний, забезпечити барвистим декором і дуже якісно зібрати. Керували, до речі, такими мотоциклами не просто навчені водінню, а справжній спецназ, який, у разі необхідності, міг захистити першу особу держави.

Коли з часом стало вільніше, завод зайнявся розробкою вже принципової нової моделі для ескортів, якою став "Дніпро Ескорт-73". Він відрізняється більш зручним кріслом, обтічний щитком. Всього їх випустили 100 екземплярів, так що модель являє собою неймовірну рідкість, і знайти їх дуже проблематично. Варто відзначити, що на службі Даний мотоцикл простояв аж до 1993 року.

У конструкцію "Ескорту" ліг двигун з "Дніпро Крос", який відрізнявся підвищеною потужністю. Примітно, що в ньому також використовувалася екранована електрика, як на військовій техніці.

https://www.youtube.com/watch?v=ulK-rFIvblA&feature=youtu.be

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі згадали про легендарний невибагливий позашляховик української збірки, який відрізнявся відмінною прохідності-ЛуАЗ-969"Волинь".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі показали дивовижний "розкішний" лімузин, який зібраний з двох "запорожців" ЗАЗ-968", який зараз продає приблизно за 17 тисяч гривень.

Також "Hyser" писав, що у мережі показали фотографію майданчика "АвтоЗАЗу", яка майже повністю заставлена новими моделями, які збирає запорізьке підприємство — Kia Rio і Kia Rio X.