Власник одного з найпопулярніших народних автомобілів ЗАЗ "Таврія" перетворив його оптику на оптику в стилі Porsche Panamera.

По всій видимості, автолюбитель фанат фар, як у дорогих автівок тому вирішив прикрасити свою машину, виконавши апгрейд в такому ж стилі, пише "Автоцентр". Але він не став переробляти кузов або салон "Таврії", а провів роботи над денними ходовими вогнями.

Чоловік придбав звичайні "китайські світлодіоди" і, трохи приділивши часу своєму "залізному коню", здивував оточення і сусідів новою оптикою.

За словами автоумільця йому довелося зняти фари, розібрати та після це живити світлодіоди від простого DC-DC перетворювача.

"Зняв фари, розібрав, заміряв все і зробив на китайських світлодіодах те, що на фото вище. Живлення світлодіодів відбувається завдяки простому DC-DC перетворювачу. Включалися від габариту. "Колгоспненько", але вже в цьому щось є. З часом переробив на DIP-релюшки схему управління ДГЗ з плавним розпалом", - пише власник на автосайті.

Він вказує, що система розрахована на 0,4 ампера, напруга при цьому становить 9-16 в.

Тепер цей ЗАЗ колесить по дорогах, дивуючи перехожих новими "очима". Автовласник впевнений, що навіть працівники Запорізького заводу оцінили б його творіння на реалізацію якого він витратив близько 1500 доларів.

Нагадаємо, що нещодавно увагу користувачів привернула "Таврія" 1990 року випуску. Машина близько 30 років простояла в гаражі. Її унікальність полягає у тому, що пробіг становить лише 16 кілометрів.

Фотографії опублікував Музей техніки "Фаетон" на сторінці в Facebook.

Таврія 1990 року рідкісного бежевого кольору. Фото: музей Фаетон

Саме цю "Таврію" було знайдено в Запоріжжі. Попри те, що автомобіль покритий величезним шаром пилу, на ньому немає жодної подряпини, іржі та будь-яких інших дефектів.

Раніше "Hyser" писав про те, що в мережі показали рідкісні лімузини Волга.

Також "Hyser" повідомляв, що в Англії знайшли рідкісний "Москвич", випущений для іноземців.

Нагадаємо, що в мережі показали унікальний ЗАЗ-968М 1992 року випуску, який майже 30 років простояв у гаражі і не виїжджав на дорогу.