Багато спецій мають лікарські властивості: зміцнюють імунітет, допомагають нормалізувати тиск, знижують рівень цукру в крові, містять вітаміни і мінерали.

Сербські дієтологи назвали спеції, які можуть допомогти людині вирішити проблему із зайвою вагою. Більшість із них є на кухні у кожної господині, тому можуть бути включені до раціону. Про це пише Heilpraxisnet.

Під час дієти слід додати до страви перетертий часник або червоний перець, який, крім прискорення метаболізму, може трохи підвищувати температуру тіла.

Дієтологи радять звернути увагу на корицю, тому що з її допомогою нормалізується рівень цукру в крові. Крім того, саме кориця запобігає ризику виникнення інфаркту, інсульту, атеросклерозу. А ще вона добре впливає на серцево-судинну систему, активізує роботу головного мозку, покращує концентрацію, розширює судини та тонізує.

Імбир дуже корисний для організму і успішно бореться із зайвою вагою, а чорний перець покращує травлення та може позбавити людину здуття живота.

Дієтологи включили до списку шафран, в якому є речовини, що допомагають впоратися з надмірним апетитом, а ще аромат шафрану дозволяє позбутися головного болю, безсоння, стресу та інших проблем з нервовою системою.

А ось чебрець швидко виведе з організму зайву воду та токсини.

За допомогою селери можна нормалізувати тиск, що також відноситься до рівня холестерину, орегано контролює синтез жирів.

Не треба забувати про куркуму, яка теж допомагає людині схуднути, але варто врахувати, що спеції додають у мінімальних кількостях для покращення смаку продуктів.

Читайте також:

Це буде кінцем всього: вчені вирахували дату, коли згасне Сонце

Астролог назвала відразу кілька небезпечних дат лютого: чого можна очікувати від Росії

Зірку фільмів "Злодії в законі" та "Десять років без права листування" Щербакова терміново госпіталізували