Існує така цікава передача як «Корисна програма» на телеканалі «Інтер», де експерти діляться важливою інформацією з українцями. Нещодавно жителям України повідомили, що лікарі рекомендують їсти свіжоспечений хліб.

Цю інформацію надали на порталі «ukranews»

Мікробіолог Оксана Вольська вирішила поділитися цікавою інформацією та розповісти у чому різниця між білим та чорним хлібом. Вона сказала, що найчастіше білий хліб роблять із пшеничного борошна. А, як відомо, цей вид борошна має найменше клітковини та вітамінів.

Крім цього, за словами експерта, білий хліб вважається дуже калорійним, оскільки до нього додаються чисті культури дріжджів.

Також Оксана Вольська розповіла про користь чорного хліба: «А ось чорний хліб готують переважно з житнього борошна, іноді додаючи трохи білого. І для його випічки використовуються переважно культури молочнокислих бактерій, які виробляють велику кількість молочної та оцтової кислоти. Житнє борошно перетравлюється набагато повільніше пшеничного, а індекс насичення у чорного хліба вдвічі вищий, ніж у білого!»

Черный хлеб. Фото: domashniy
Черный хлеб. Фото: domashniy

Мікробіолог ще заявила і про те, що чорний хліб багатий на клітковину, корисну для організму людини.

«Також у складі чорного хліба є вітаміни В1 та В2, які відповідають за стан шкіри та волосся, а ще – кальцій, залізо, фосфор та натрій. До речі, калорійність чорного хліба є порівняно невисокою», - продовжила Оксана.

Це говорить про те, що людям, які хочуть схуднути, рекомендується їсти чорний, а не білий хліб.

Ще відомо, що чорний хліб дає відчуття ситості та енергії.

«Чорний хліб – чудове джерело складних вуглеводів, які здатні забезпечити організм важливими мікроелементами, а одержана енергія зберігається на весь день. Перетравлюються складні вуглеводи повільно і довго, без різких стрибків інсуліну. Людина може собі дозволити з'їдати вранці 30-40 грамів хліба з якісного борошна – гречаного, спельтового, житнього, без цукру та шкідливих харчових добавок у складі», - поділилася ще один експерт.

Як приготувати смачний хліб у духовці. Простий рецепт

Популярний сорт хліба може стати дефіцитом чи зникнути з прилавків