Зовсім скоро українці святкуватимуть Новий Рік. Майже всі новорічні свята і застілля не обходяться без вживання спиртних напоїв.

Про це повідомляється в матеріалі РБК-Україна.

За словами експертів, за кілька годин до початку новорічного застілля необхідно щільно поїсти і випити кілька склянок води. Під час застілля потрібно вживати правильні напої, які будуть поєднуватися з їжею на святковому столі.

Експерти заявили, що під час новорічного застілля найкраще обмежити вживання газованих напоїв і віддати перевагу сокам або звичайній воді. Ваш організм не скаже вам "спасибі", якщо ви вирішите поєднати газовані напої з вживанням жирної їжі. Це рекомендація відноситься і до газованих алкогольних напоїв.

Крім цього, будь-який алкогольний напій у вечірній і нічний час є додатковим навантаженням на вашу печінку. Не варто перевантажувати організм понад норму, щоб потім не страждати. Також можна вибрати неміцний алкогольний напій. Але і його краще пити трохи - не більше двох келихів.

За словами експертів, краще відмовитися від напоїв з високим вмістом цукру, тому що організму буде набагато важче переробляти їх в поєднанні з алкогольними напоями. Все це призведе до додаткового навантаження на печінку, а вранці ви прокинетеся з головним болем.

Солодкий і напівсолодкий алкоголь впливає на організм набагато довше. Експерти відзначають, що найоптимальніший варіант для довгого застілля – сухе біле вино.

Також перед вживанням алкоголі рекомендується з'їсти щось м'ясне, рибне або яйця, щоб стримати всмоктування алкоголю в кров. Не варто починати застілля з салатів.

Якщо ви віддаєте перевагу міцні алкогольні напої, то найкраще вибрати горілку. За словами експертів, саме після вживання цього напою спостерігається найнижчий відсоток отруєння, якщо не зловживати ним.

Віскі або коньяк містять дубильні речовини, які можуть негативно вплинути на організм, якщо ви будете поєднувати їх з рясною жирною їжею. Не варто пити багато алкогольних коктейлів, тому що після них на ранок ви будете страждати від головних болів.

Експерти додали, що протягом свята пийте звичайну воду, з розрахунку один стакан води – на один келих вина. Це необхідно для того, щоб уникнути зневоднення.

Раніше "Hyser" повідомляв, що стало відомо, скільки грошей доведеться витратити українцям на новорічний стіл.

Наш портал писав, що дієтолог розповів, чим можна замінити майонез в салаті Олів'є.

Нагадаємо, що дієтолог розкрила секрети справжнього хліба.