В РНБО прийняли рішення застосувати жорсткі санкції щодо 27 колишніх чиновників.

Таким чином, згадані санкції торкнуться низки колишніх українських політиків і силовиків, більшість з яких вже мають громадянство Росії. Саме проти них Рада національної безпеки ввела максимальний обсяг санкцій. Про це повідомляє "Українська правда".

Жорсткі санкції РНБО чекають колишніх чиновників, фото: УНІАН

Відповідною інформацією з цього приводу під час брифінгу поділився секретар РНБО Олексій Данилов. Він підкреслив, що санкціями вирішили покарати чиновників, які зрадили присягу і зараз працюють в РФ або на території ОРДЛО.

Серед таких екс-президент України Віктор Янукович і колишній прем'єр-міністр Микола Азаров, міністр оборони Павло Лебедєв, міністр освіти Дмитро Табачник, генеральний прокурор Віктор Пшонка. Однак це далеко не всі імена, адже під санкції так само потрапили:


В СБУ від себе уточнили, що всі перераховані вище посадові особи, що потрапляють під санкції, у 2014 році допомагали спецслужбам РФ в окупації українських територій, керували злочинною діяльністю силових структур, а також перешкоджали правам і свободам громадян, у тому числі на "референдумі" в Криму.

Більше того, деякі з них забезпечували фінансування тероризму, проросійських акцій протесту та антиукраїнської пропаганди.

Раніше "Hyser" писав про те, що суд прийняв сторону Пашинського у справі, в якій той проходив як підозрюваний у пораненні жителя Київської області. Був винесений виправдувальний вирок чиновнику.

Також наш портал повідомляв, що США попередили Росію про нові неприємності у вигляді введення санкцій. Відомо, в чому причина обурення США.

Нагадуємо, що РНБО готує нову порцію санкцій. Є інформація щодо того, хто опинився в зоні ризику.