У понеділок, 8 березня, проросійські терористи дев'ять разів порушили режим припинення вогню в районі проведення операції Об'єднаних сил.

Про це повідомили у штабі ООС. На щастя, бойових втрат серед українських воїнів протягом минулої доби немає.

Зазначається, що поблизу населеного пункту Луганське загарбники за допомогою ручного протитанкового гранатомета здійснили дистанційне мінування території мінами ПОМ-2.

А в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", недалеко від населеного пункту Водяне, що на Приазов'ї та селища Піски російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Поруч населеного пункту Опитне окупанти відкривали вогонь з ручного протитанкового гранатомета та автоматичного станкового гранатомета, а в передмісті Золоте-4 - ще й зі стрілецької зброї.

Крім цього, в районі селища Лебединський противник обстрілював наші позиції з протитанкового гранатомета.

"Збройні формування Російської Федерації та її найманці продовжують систематично ігнорувати підписані 22 липня 2020 року в рамках Тристоронньої контактної групи додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню", - відзвітували в штабі.

На провокаційні дії противника українські воїни реагували вогнем.

Варто відзначити, що з початку поточної доби, 9 березня, на Донбасі, біля Красногорівки та Пісків, вже зафіксовано три порушення режиму припинення вогню. На обстріли противника наші воїни відкривали вогонь.

"Про факти порушення режиму припинення вогню через українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ. Українські військовослужбовці й надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил і дотримуються режиму припинення вогню", - резюмували в штабі ООС.

Додамо, як повідомили представники Східної правозахисної групи за підсумками двотижневого дослідження ситуації в ОРДЛО, проросійські бойовики на Донбасі ведуть активну підготовку до бойових дій проти української армії - зміцнюють позиції, вербують найманців, готують запаси.

На полігонах бойовиків ведеться військовий вишкіл, заняття з новобранцями проходять щодня. Через контрольовані окупантами КПП "Довжанський" і "Малинівка" у вечірній і нічний час масово йдуть колони з дизельним паливом, а через КПП "Ізварине" протягом лютого 2021 року переганялися колони з військовою технікою.

За маршрутом Алчевськ-Стаханов-Первомайськ були доставлені лісоматеріали для зміцнення позицій на ділянці лінії фронту.

Раніше "Нyser" писав про те, що уряд України розробив стратегію повернення Донбасу.

Також наш портал повідомляв, українська армія отримала на озброєння нову потужну зброю.

Нагадуємо, волонтер розповіла про стан здоров'я поранених військових, які надійшли до Києва.