Кожна господиня знає, що свіжі домашні яйця важко очистити повністю, не залишивши білок на шкаралупі. Виявляється, їх треба лише правильно зварити та остудити.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися
Як варити яйця, щоб легко почистити - лайфхак
Досвідчені господині розповіли, як правильно варити яйця та що додавати у воду, щоб шкаралупа "відлетіла" сама. Виявилося, що сіль у цьому допомагає далеко не завжди – краще використовувати соду:
- заздалегідь дістаньте яйця із холодильника;
- нагрійте їх та воду до кімнатної температури;
- всипте 0,5 ч.л соди;
- злегка струсіть яйця, зануріть у воду, варіть.
Простежте, щоб вода покривала яйця на два пальці, а також не була занадто гарячою - інакше продукт трісне через високу температуру або нестачу рідини.
для того щоб зрозуміти, як швидко почистити варені яйця, спробуйте починати цей процес з тупого кінця продукту. Там знаходиться повітряна камера – чищення буде проходити легше, ніж якщо робити це з гострого (у такому разі зніміть шкаралупу разом із білком).
Читайте також:
Адже це дійсно працює: що потрібно з'їсти після часнику, щоб позбутися неприємного запаху
Церковне свято 13 лютого: що цього дня не можна робити, щоб не викликати лиха
Навіщо хитрі господині кладуть використані чайні пакетики в холодильник. Відповідь вас здивує