Варіння яєць здається простим завданням, але це освоєння потребує уваги деталей. Щоб уникнути поширеної проблеми, коли більшість корисного білка прилипає до шкаралупи, деякі кухарі пропонують струшувати сире яйце перед варінням.

Цей метод забезпечує рівномірний розподіл вмісту яйця, що полегшує очищення. Альтернативно, той самий результат досягається шляхом обертання яйця на столі.

Ось кілька додаткових порад щодо варіння яєць:

Уникайте свіжих яєць.

Краще зачекати кілька днів, перш ніж варити яйця. Свіжовідкладені яйця не ідеальні для варіння; залиште їх для інших рецептів, таких як яєчня чи випічка.

Почніть із холодної води.

Покладіть яйця в каструлю з холодною водою. Додавання невеликої ложки солі під час приготування може покращити процес.

Користь яєць.

Яйця є джерелом поживних речовин, що містить високоякісний білок, корисні жири, вітаміни, холестерин і мінерали, такі як залізо, кальцій і калій. Вони також багаті на лецитин, який сприяє метаболізму холестерину та ліпідів, потенційно пригнічуючи атеросклероз і високий кров'яний тиск.

Читайте також:

Його навіть не треба замочувати: що потрібно зробити, щоб горох швидко розварився і не був твердим

Стане в нагоді і на городі, і в квартирі: чому не потрібно викидати шкаралупу від фісташок

Рада підтримала важливий закон для військовослужбовців: що тепер зміниться у відпустках

З грошима будуть проблеми: хто з українців отримає наступного року занижені пенсії