Мало хто знає, що ще англійський мореплавець Джеймс Кук трюми своїх каравелл наповнював кислою капустою. Виявляється, вже тоді люди знали, що цей продукт допомагає уникати захворювання на цингу, від якої в морі страждали чи не більше, ніж від чуми. Сьогодні ж квашена капуста це справжній суперфуд усіх часів.

Чим накривати квашену капусту

Ще один важливий нюанс при квашенні капусти – чим її накрити. Тут усе просто. Накрити капусту для закваски можна простерилізованою марлею. Крім того, відмінно підійдуть для цієї мети чисте листя капусти, поверх якого необхідно покласти чисту тарілку. Вантаж встановлюється в останню чергу на тарілку, для цього можна використовувати банку із водою або чистий камінь.

Чи можна закривати квашену капусту

Багато господарок люблять запасати квашену капусту на зиму, але постає питання: "Як же її зберігати?". Квашену капусту можна закривати у банки, як і інші овочі. Продукт добре переносить стерилізацію.

Не секрет, що заготівлі добре зберігаються в банках металевими кришками і квашена капуста не є винятком. Якщо дотримуватися технології, то капуста залишиться смачною та хрумкою навіть після довгого зберігання.

Скільки днів квасити капусту під гнітом

Ще одним важливим нюансом є тривалість квашення капусти. Якщо її тримати дуже довго, то вона стане не смачною, кислою та надто м'якою. Якщо ж процес перервати зарано, то вийде сирий і не смачний продукт.

Зазвичай з дня закладки до подачі на стіл капусті необхідно п'ять-сім днів. Все залежить від обсягу капусти, точності витримки технології та умови її зберігання.

Читайте також:

Не пропустіть ці дати: коли в листопаді потрібно готувати квашену капусту, щоб вона була ідеально смачною.

Не допустіть цієї помилки: як правильно зберігати квашену капусту, щоб вона не скисла

Від молодої ви її не відрізните: як правильно зберігати капусту взимку, щоб вона не псувалася

Хрумка та ароматна: рецепт швидкої квашеної капусти, яка буде готова вже через добу

Банку розходиться за один раз: рецепт квашеної капусти з болгарським перцем і хріном