Для багатьох садівників та дачників боротьба з неякісним ґрунтом, чи то глиняста чи кам'яниста та позбавлена ​​поживних речовин, може стати звичайною проблемою. Хоча найпростішим рішенням може бути імпорт гною чи компосту, це може коштувати значних витрат.

Однак є альтернативний підхід, який може допомогти перетворити ваш ґрунт на родючий чорнозем, не витрачаючи при цьому грошей.

Ця стратегія використовує переваги доступних натуральних матеріалів і особливо ефективна, якщо її почати восени. Ось як це можна зробити:

Зберіть матеріали.

Для початку вам знадобиться опале листя, хвоя і лісовий перегній. На щастя, вам не доведеться витрачати жодної копійки, щоб придбати ці предмети.

Лісові нагороди.

Вирушайте в найближчий ліс, де ви зможете зібрати необхідні матеріали у мішки та відра. Варто відзначити, що одне з найкращих джерел якісного гумусу часто можна знайти під старими соснами, біля основи стовбура.

Повернення до своєї ділянки.

Як тільки ви зберете свої «дарунки з лісу», поверніть їх у свій сад. Розподіліть ці матеріали по грядках та теплиці.

Досвідчені садівники припускають, що цей природний підхід може значно покращити якість вашого ґрунту. Очікується, що після цього простого процесу культурні рослини будуть процвітати, забезпечуючи результати, аналогічні до тих, які ви могли б досягти за допомогою більш дорогого гною або добрив.

Використовуючи ресурси лісу та внесок самої природи, ви можете перетворити неякісний ґрунт на родючий, багатий на поживні речовини чорнозем, який допоможе вам у садівництві та сільському господарстві.

Читайте також:

Стане в нагоді кожній господині: як вибрати зелений горошок, щоб він не був твердим і старим

Не ризикуйте своїм життям: чому під час чхання не можна закривати рота та носа

Ці поради вам точно допоможуть: як позбутися плісняви ​​на стінах квартири.